SOPIVANLAISET -albumi ja -romaani julkaistiin 31.3.2023

31.3.2023 laaja ja vaikuttava projektini näki päivänvalon, kun esikoisromaanini ja toinen kokopitkä albumini julkaistiin. Projekti alkoi jo vuonna 2017. Romaania ja albumia voi nauttia erikseen tai seurata yhdessä, kuin musiikkinäytelmää.

Sopivanlaiset-romaanin takakansiteksti:

Sopivanlaiset-romaani on 2010-luvun Ouluun sijoittuva kertomus Aava-tyttären, Hannele-äidin ja Juhani-isän elämästä. Liki kolmekymppisen baarityöntekijän, viisikymppisen pitkäaikaistyöttömän ja vaatesuunnittelijaunelmastaan luopuneen ompelimoyrittäjän elämää seurataan kalenterivuoden ajan. Samalla romaani kerii auki heidän muistojaan, ajatuksiaan ja tunteitaan iästä, sukupuolesta, mielenterveydestä ja työelämästä. Romaanin tapahtuma-paikkoja ovat muun muassa koti, karaokebaari, ateljee, uimahalli ja kirjasto. Oulun murre soi elävänä dialogeissa. Mitä on olla sopivanlainen itselle ja muille?

Kevään 2023 verkkohaastattelut: Rauhan Tervehdys, Forum24-kaupunkilehti, Kaupunnimedia

Bloggaukset/ arviot: Marjatta MentulaAino-Maria Savolainen sekä Tuomas Grannas.

Radiohaastattelut: Radio Helsinki ja Radio PookiOlen vieraillut Sopivanlaiset-projektin tiimoilta Yle Radio Suomi Oulussa ja Radio Kalevassa, joissa albumin laulut ovat myös soineet.

Mistä Sopivanlaisia saa?

Kirjaa ja levyä voi tilata esimerkiksi Booky.fi:n ja Levykauppa Äxän kautta. Oulussa molemmat saatavilla kivijalkamyymälöissä: Levykauppa Äx, Aseman Divari sekä Musiikki-Kullas. Romaania myös kauppakeskus Valkean Suomalaisessa kirjakaupassa.

 

Sopivanlainen-singlen kansikuva. Kuvitustkuva: Riina Kantola. Graafinen suunnittelu: Henna Raitala

RÄVÄKKÄ JA TUNTEIKAS ESIKOISROMAANI

Sopivanlaiset-romaani on 2010-luvun Ouluun sijoittuva kertomus Aava-tyttären, Hannele- äidin ja Juhani-isän elämästä. Liki kolmekymppisen baarityöntekijän, viisikymppisen pitkäaikaistyöttömän ja vaatesuunnittelijaunelmastaan luopuneen ompelimoyrittäjän elämää seurataan kalenterivuoden ajan. Samalla romaani kerii auki heidän muistojaan, ajatuksiaan ja tunteitaan iästä, sukupuolesta, mielenterveydestä ja työelämästä. Oulun murre soi elävänä dialogeissa. Romaanin tapahtumapaikkoja ovat muun muassa koti, karaokebaari, ateljee, uimahalli ja kirjasto. Mitä on olla sopivanlainen itselle ja muille?

INTOHIMOISTA JA OMINTAKEISTA TAIDEPOPPIA

Sopivanlaiset-albumin musiikki on syntynyt käsi kädessä Sopivanlaiset-romaanini kanssa. Laulut alkoivat synnyttää laajempia kohtauksia, tilanteet tarvitsivat lauluja. Albumin 12 laulua alkoivat muodostua jo vuonna 2016, ja niiden ensimmäisiä versioita päästiin kuulemaan keväällä 2018 musiikkipedagogi-opinnäytekonsertissani Oulussa. Tuolloin levyn musiikki kulki kamaripop-genren alla, mutta pitkän ja polveilevan äänitys- ja tuotantoprosessin myötä kokonaisuudesta tuli jotakin suurempaa ja monipuolisempaa. Olen tehnyt jokaiselle romaanin hahmolle – Aavalle, Hannelelle ja Juhanille – neljä laulua. Laulut ja romaanin luvut ovat samassa järjestyksessä, joten voit kuunnella ja lukea kokonaisuutta myös yhdessä. Aika kivaa, eikö?

SOPIVANLAISET -albumi ja -romaani julkaistaan 31.3.2023

31. maaliskuuta 2023 massiivinen ja kunnianhimoinen projektini näkee päivänvalon, kun esikoisromaanini ja toinen kokopitkä albumini ilmestyvät. Olen pakertanut Sopivanlaiset-projektini parissa viimeiset 6 vuotta. Romaania ja albumia voi nauttia erikseen tai seurata yhdessä, kuin musiikkinäytelmää.

Olisi mahtava, jos voisit tukea ja kannustaa minua hankkimalla cd:n ja romaanin (fyysinen ja digitaalinen), opetuksia ja esiintymisiä ennakkoon osallistumalla joukkorahoituskampanjaan!

Kiitos tuestasi jo etukäteen. <3

Projektin ensimmäinen single, Sopivanlainen, julkaistiin perjantaina 27. tammikuuta 2023. Biisi on albumin avausraita sekä romaanin ensimmäisen luvun loppukohtaus. Kuuntele single täältä!

Diskografia – musiikintekijä

Olen tehnyt, esittänyt ja julkaissut omaa musiikkiani jo pitkään. Sävellän, sanoitan ja sovitan omaehtoista musiikkia, joka ei ehkä vielä ole löytänyt yleisöään, mutta keväällä 2023 julkaistava romaani-albumi -kokonaisuus toivottavasti muuttaa tilannetta.

Albumit ja EP:t

 • 2017 Lauluja uskaltamisesta (albumi)
 • 2013 Mitä vaan minä teen (EP)
 • 2012 Dimi-demo (EP)

Singlet

 • 2017 Huominen on tänään
 • 2017 Kerro
 • 2017 Kunnolla erotkaa
 • 2016 Isätön
 • 2016 Siellä jossain
 • 2016 Jotain kauniimpaa
 • 2013 Ainoa kenelle sanoit ei

Kuuntele Spotifyssa

Diskografia – studiomuusikko

Toimin taustalaulajana alla listatuilla albumeilla. Tähdellä merkityillä levyillä soitan myös koskettimia.

 • 2022 single: Lee Heikkinen Band – Nina
 • 2022 J. A. Mäki – Syys (If Society)
 • 2021 Remu (Aaltonen) & Skuugi Darlings – Rocking All Life Long * (Ainoa Productions)
 • 2018 Kauko Röyhkä & The Boots – Maantie * (Svart Records)
 • 2016 Radiopuhelimet – Saastan Kaipuu (If Society)
 • 2016 Jukka Takalo – Suomen Kuningas (Sound of Finland/ Sony Music)
 • 2014 Kauko Röyhkä & The Boots – Etelän Peto (Svart Records)
 • 2012 Jukka Takalo – Kahden Hengen Disko (Sound of Finland)
 • 2012 Kauko Röyhkä – Olen Messias -kokoelmaboxi (Stupido Records)

Kuuntele Spotifyssa

Etsitkö trubaduuria tilaisuuteesi?

Teen keikkoja tilauksesta esimerkiksi nimiäisissä, ristiäisissä, häissä, syntymäpäivillä, muistotilausuuksissa, hautajaisissa ja muissa yksityistilaisuuksissa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Kokenut livemuusikko

Vuodesta 2009 olen saanut esiintyä monenlaisissa kokoonpanoissa. Olen esiintynyt useiden pitkän linjan suomalaisten rock-muusikoiden, kuten Kauko Röyhkän ja legendaarisen Remu Aaltosen yhtyeissä.

Valikoituja esiintymisiä 2012–2022

Dimi Salo (soolo, duo, trio ja bändi)

Solisti-kosketinsoittaja-puhallinsoittaja 2011 alkaen. Esiintymisiä mm: Qstock, Elojazz, Koiteli Elää, Muusajuhlat, Maakinen Martinniemi, Kalottjazz & Blues (Tornio), Pakkasukko Blues & Jazz (Kemi), 45Special, Rotuaarin lava, Never Grow Old, Rauhala, Tuba, 
Vanha Paloasema, Työväen musiikkitapahtuma (Valkeakoski), Yo-talo (Tampere), Mustalahti (Tampere), Tavastia (Helsinki), Virgin Oil (Helsinki)
.

J. A. Mäki ja TUTUT

Koskettimet ja taustalaulu
. Kevät 2022 keikat Oulussa.

Remu Aaltonen & Skuugi Darlings

Taustalaulu. Levynjulkaisukeikka Oulussa, Basso Klubilla syyskuussa 2021.

Radiopuhelimet

Taustalaulaja ja -huutaja 2016. Esiintymisiä: Qstock, Lepakkomies (Hki), Telakka (Tre), Puntala Rock (Lempäälä)
.

Kauko Röyhkä & The Boots

Taustalaulaja-kosketinsoittaja 2014–2019. Esiintymisiä mm: 45Special, Nightclub Tähti, Rauhala, Oulun teatteri, Tavastia (Helsinki), Virgin Oil (Helsinki), Yo-talo (Tampere), Mustalahti (Tampere), Klubi (Tampere), Mustan Pitsin Yö (Rauma), Monttu (Pori), Rytmikorjaamo (Seinäjoki), Kerubi (Joensuu), Suistoklubi (Hämeenlinna)
.

Jukka Takalon Vastarannan Orkesteri

Taustalaulaja-kosketinsoittaja-puhallinsoittaja 2012. Esiintymisiä mm: 45 Special, Rauhala, Maakinen Martinniemi, Raahe Fest
.