Etsitkö kolumnistia tai musiikkitoimit­tajaa?

Viime vuosina olen laajentanut työnkuvaani kirjoittamiseen. Sain olla Suomen Musiikintekijöiden Musiikintekijä-lehden vuoden 2021 vakiokolumnisti, ja olen kirjoittanut kolumneja myös Oulun kaupungin verkkolehti Mun Ouluun vuosina 2020 ja 2021.

Syyskuusta 2021 alkaen olen toiminut Oulun kaupungin Mun Oulu -verkkolehden freelance-musiikkitoimittajana. Haastatteluja on kertynyt satakunta. Musiikkihaastattelujen tekeminen livenä sekä etänä (sähköposti, puhelu, videopuhelu) on minulle erittäin mieluisaa. Jos olet oululainen musiikintekijä, muusikko tai tänne esiintymään suuntaava artisti/ bändi, vinkkaa itsestäsi.

Ota yhteyttä

Valikoituja musiikkihaastat­teluja

Rokkia ikä kaikki – oululaismuusikko Jarmo Heikkinen täyttää 60 vuotta

Rockmuusikko Jarmo Heikkinen aloitti uransa vuonna 1974 Oulun Lintulassa vain 12-vuotiaana.

Lue koko artikkeli

Oululaistaiteilija J. A. Mäki täyttää 60 vuotta: ”Täällä on saanut elää omanlaista elämää”

Musiikin- ja sarjakuvantekijä J. A. Mäki täyttää 28. marraskuuta 60 vuotta. Pitkän linjan oululaismuusikko veti ensimmäisen keikkansa 40 vuotta sitten.

LUE KOKO ARTIKKELI

Yli 40 vuotta rokannut 22-​Pistepirkko Oulussa: Sitkeys juontaa pohjoisista juurista

Yli 40 vuotta omalaatuista ja rohkeaa rockia tehnyt 22-Pistepirkko julkaisi vastikään kehutun Kind Hearts Have a Run Run -albumin.

LUE KOKO ARTIKKELI

Esikoisromaani SOPIVANLAISET ilmestyy 31.3.2023

Sopivanlainen-single (27.1.2023) on romaanin kanssa käsi kädessä julkaistavan albumin avausraita. Biisi päättää romaanin ensimmäisen luvun. Kuuntele single täältä!

Maaliskuussa julkaistavan esikoisromaanini takakansiteksti:

”SOPIVANLAISET on 2010-luvun Ouluun sijoittuva kertomus Aava-tyttären, Juhani-isän ja Hannele-äidin elämästä. Liki kolmekymppisen baarityöntekijän, viisikymppisen pitkäaikaistyöttömän sekä vaatesuunnittelijaunelmastaan luopuneen ompelimoyrittäjän elämää seurataan kalenterivuoden ajan. Samalla romaani kerii auki heidän muistojaan, ajatuksiaan ja tunteitaan iästä, sukupuolesta, mielenterveydestä ja työelämästä. Tapahtumapaikkoina ovat muun muassa koti, karaokebaari, ateljee, uimahalli ja kirjasto. Oulun murre soi elävänä dialogeissa. Mitä on olla sopivanlainen itselle ja muille?”

Pieni ote kirjan ensimmäisestä luvusta Sopivanlainen (Aava-tytär):

”Ikä on suhteellista ja toiset väittää sen olevan pelkkä numero. Numeroilla on väliä ainakin mitä tulee maksamiseen ja kellonaikoihin. Itsehän täytin vähän aikaa sitten kaksikymmentäseitsemän vuotta. Tällä lestavyöhykkeellä olen ikäisekseni poikkeama. Outo tapaus. Ensinnäkään mulla ei ole ketään kontollani, koska olen sinkku ja lapseton. Näistä edellämainituistakaan syistä mulle ei ole kertynyt opinto-, auto- eikä asuntolainaa. En ole sentin senttiä velkaa kenellekään, paitsi äitille ja iskälle siitä, että laittoivat alulle ja päättivät pittää. Niin no, lainaanhan minä porukoilta erinäistä rojua, mutta sitä ei nyt tässä ehkä lasketa. Vinttaan töihin äidin vanhalla Tunturilla. Tosin näillä tappopakkaskeleillä kävelen tai pummaan Gambina-Mikolta kyydin.”

Tue ja kannusta itsenäistä taiteilijaa! Hanki kirja, albumi, opetuksia ja esiintymisiä ennakkoon: https://mesenaatti.me/…/dimi-salo-ja-sopivanlaiset-on…/

Lämmin kiitos ❤

Kuvituskuvat: Riina Kantola
Romaanin ja albumin graafinen suunnittelu ja taitto: Henna Raitala